Waarom een VanVeer dokterstas?

Omdat we bij VanVeer de mooiste dokterstassen van de wereld maken...

Dat zegt natuurlijk elke tassenmaker, maar zo’n elegante medische tas als een VanVeer, vind je niet snel! Onze tassen worden handgemaakt in onze eigen werkplaats. In deze blog vertel ik jullie hoe VanVeer is ontstaan van tassen maken in de woonkamer in Utrecht tot een productieteam van 5 vrouwen in Zuid-Spanje!

Een hoopje leer in de woonkamer

VanVeer is in 2009 begonnen in mijn woonkamer in Utrecht. Met een paar stukjes restleer en een oude naaimachine. Ik deed een cursus leren tassen maken en was verkocht. Na een aantal jaren niks met mijn handen gecreëerd te hebben werden in een mum van tijd nieuwe ontwerpen geboren. Leer combineren, snijden, stikken met een tas als canvas, was voor mij de ideale manier om mijn creatieve brein te laten gaan.  rollen leer in de woonkamer

In een van de cursussen leerde ik de techniek van de Gladstone bag, oftewel de dokterstas! Deze tas is vernoemd naar de William Gladstone, premier van het verenigd koninkrijk in de 19e eeuw, hij gebruikte dit model tas als reistas. Deze tas werd uiteindelijk vooral populair bij artsen omdat ze hun medische hulpmiddelen er makkelijk mee konden vervoeren en omdat de opening van de tas zo fijn en snel toegang gaf bij spoedgevallen. En zo werd de Gladstone tas omgedoopt naar ‘de dokterstas’.

De magie van de dokterstas

De dokterstas had een ontzettende aantrekkingskracht op mij, helemaal toen ik begon te experimenteren met vlakken en kleuren: er gebeurde iets magisch.

De statige, saaie dokterstas veranderde voor mijn ogen in een kleurrijk en elegant object, zo cool! En niet alleen dat, het veranderde in een echte musthave. Ik maakte een aantal dokterstassen in uitgesproken kleuren en verkocht deze ook direct. I was onto something!

een van de eerste VanVeer dokterstassen

VanVeer werd geboren

In 2013 was ik zwanger van onze dochter en zo kwam ik in aanraking met verloskundigen. Op dat moment ontstond het idee om VanVeer te richten op dokterstassen voor verloskundigen. Deze geweldige vrouwen hadden allemaal zo’n iconische Gladstone bag, maar deze zo….mannelijk. Denk donkerbruin, zwart, of met een beetje geluk...rood. Hoog tijd om hier verandering in te brengen! 

Dokterstassen gemaakt in Spanje

In 2014 verhuisde ik met man en kind naar La Herradura, een klein plaatsje aan de Zuid-Spaanse kust. Op zoek naar de zon en een nieuw leven. Vanaf dat moment ging ik fulltime dokterstassen maken en al snel bleek mijn idee een schot in de roos. 

VanVeer werkplaats in de woonkamer

De eerste verloskundigen die graag zo’n handgemaakte verlostas wilden meldden zich. In een mum van tijd waren mijn dokterstassen ontzettend gewild onder verloskundigen én wat bleek; ook onder huisartsen! 

Vanaf het begin konden klanten hun eigen tas samenstellen. Ik legde dan stukjes leer bij elkaar en gebruikte mijn talent voor het combineren van kleuren en texturen. Het bleek soms lastig te zijn voor klanten om de tas te kunnen visualiseren.

Gelukkig durfden veel vrouwen het aan en zo bouwde ik een prachtige database aan inspiratie. Wie scrolt door de VanVeer Instagram feed ziet de mooiste combi’s voorbij komen. Sinds kort kan je ons ook vinden op Pinterest en is het nóg makkelijk om inspiratie op te doen voor jouw toekomstige dokterstas. 

VanVeer groeide en al snel maakte ik de dokterstassen niet meer alleen. Ik vond hulp vlakbij van een ervaren vrouw en leidde een andere vrouw op. Stukje bij beetje groeide het VanVeer team, tot is er een productieteam van 5 vrouwen en een virtueel team van 2 vrouwen. In 2018 opende ik de VanVeer winkel en niet lang daarna een aparte workshop. Begin 2021 verhuisden we naar een groot pand; de VanVeer HQ. 

Personal Design Session

In 2020 bedacht ik de Personal Design Session. In deze sessie stel je samen met mij jouw dokterstas samen. Ik geef je advies over de kleuren, de beste combinaties en welke vakken het meest handige voor je zijn. Zo’n persoonlijke privé sessie is ontzettend leuk om te doen. Ik heb al zoveel van onze klanten op die manier mogen helpen met hun ideale verlos- of visitetas. 

Maar ik wist dat het nog beter kon… 

Want hoe fijn zou het zijn als je deze eerst virtueel kon ontwerpen? Dat het naar eigen smaak samenstellen van de tas sneller kon, toegankelijker en niet van mij afhankelijk. Zodat je gewoon even kon zien hoe je tas eruit zou komen te zien, voordat je de bestelling plaatst?

En zo kwam in mei 2021 een lang gekoesterde droom eindelijk uit. Met een nieuwe website lanceerden we ook de 3D Design Tool. Een tool waarmee je gewoon thuis op de bank je eigen tas kan ontwerpen! Waarmee je eindeloos combinaties kan simuleren en zo jouw droomtas kan visualiseren. Je ziet namelijk gelijk de buiten én de binnenkant.

Op deze manier kan je zelf beslissen of je die rode of gele voering mooi vindt staan bij de bruine buitenkant. Of ga je toch liever voor helemaal zwart met een slangenprint? Wil je de 3D Design Tool zelf proberen? Ga hier helemaal los en laat ons weten wat je ervan vond. 

Unieke tas speciaal voor jou

Het VanVeer team en ik zijn de ontzettend trots op al die honderden tassen die elk jaar hun weg vinden naar hun trotse eigenaar. Hier in La Herradura maken we als enige ter wereld dokterstassen speciaal voor vrouwelijke zorgprofessionals. Onze tassen zijn uniek zowel qua uiterlijk en van hoogstaande kwaliteit. Ons team besteedt veel zorg en aandacht aan de dokterstassen. Dat zie je en voel je zodra je jouw tas in handen hebt.

Het is ons streven dat je jouw unieke persoonlijkheid terugziet in de VanVeer die je bij je draagt.  Zodat je elke dag met trots en zelfvertrouwen de buitenwereld instapt, om datgene te doen waar je gelukkig van wordt. 

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published