De mooiste dokterstas voor huisartsen: stijlvol én georganiseerd

De perfecte dokterstas voor huisartsen is niet alleen stijlvol, maar ook tot in de puntjes georganiseerd. Hier lees je alles over de verschillende vakken die ik aanbied voor jouw ideale dokterstas. Want de perfecte dokterstas voor een  (huis-)arts of verloskundige? Die is voor iedereen anders! 

Dokterstas voor huisartsen: waarom overzicht een must is

Huisartsen en verloskundigen willen naast een mooie dokterstas maar één ding...en dat is OVERZICHT! Toen ik, Vera, begon met het maken van dokterstassen, ontdekte ik al heel snel dat er extra vakken nodig waren...en veel!
Omdat de dokterstas zo makkelijk open kan blijven staan, heb je natuurlijk een prachtig overzicht van al je spullen. Maar ja...als je vervolgens alles los in die grote ruimte gooit, blijft er natuurlijk van dat overzicht niks meer over. De extra vakken bleken een niet te missen toevoeging aan de van VanVeer dokterstassen!

De doktertassen van VanVeer zijn behalve voor huisartsen, ook in trek onder verloskundigen en artsen. 

Extra compartimenten zijn persoonlijk

In de afgelopen jaren, kwam ik er ook achter dat hoe jij je tas indeelt, heel persoonlijk is. Iedere buitenkant van onze dokterstassen is anders, maar dat geldt net zo goed voor de binnenkant! Standaard hebben de tassen al een binnenvakje met rits. Dit ritsvakje van 15 cm is vooral handig voor je kleine spulletjes als sleutels, een pen, spulletjes waar je snel bij moet. Alle andere vakken zijn naar eigen wens toe te voegen.

Welke verschillende vakken kan ik aan mijn dokterstas toevoegen?

Voordat ik je ga vertellen welke vakken het meest populair zijn, zal ik ze eerst 1 voor 1 bespreken. Dan krijg je gelijk een idee welke extra vakken voor jou perfect zijn.

Laptop compartment
Laten we beginnen met het laptopvak. Het vak bevindt zich aan de zijkant van de voering. Het is een groot vak over de lengte van de voering. Het vak sluit met een ‘geweerknopje’. De naam van het vak zegt het al; dit vak is geschikt voor je 13 inch laptop, maar het is ook ontzettend handig om A4 formaat papieren achter te steken en zo die papieren gescheiden te houden van de rest van je spullen. Omdat het vak aan de zijkant is genaaid, zit het de rest van je spullen niet in de weg.
De afmetingen van het vak zijn: 33 x 25,5 cm hoog.

Heb je een grotere laptop en past deze dus niet in de Midi or Original, dan hebben we een alternatief: Office bag. Deze werktas is ook een dokterstas model waar een 14 inch laptop in past. Meer weten? Stuur ons een berichtje en we komen bij je terug met alle details.  

Two side pockets
Deze 2 zijvakjes zijn super handig om klein spul in te steken en eigenlijk onmisbaar in jouw dokterstas. Denk aan je telefoon, pennen, handschoenen, mondkapje, partusset.
De afmetingen van de vakjes zijn: 13 cm breed, 15 cm hoog (2x).

Middle zipper pocket
Het middenvak met rits is als het ware een scheidingswand op de bodem van de tas, met daarin een rits, zodat je nog een aantal platte spullen erin kan stoppen. Het vak zit meegenaaid met de bodem en is gemaakt van het leer van de voering. Het middenvak met rits verdeelt de lengte van de bodem. Het is bijvoorbeeld super handig als je al je spullen in onze zipper pouches hebt. Het is mogelijk om het middenvak met rits te combineren met de losse vakverdeling. Deze maken we dan in 2 helften.
De afmetingen van het vak zijn: 38 cm breed, 15 cm hoog.

Pen holder
Voor de mensen die voor álles een vaste plek willen hebben is er de pennenhouder. Deze lusjes zorgen ervoor dat je nooit meer hoeft te zoeken naar je pennen, als je ze tenminste op dezelfde plaats terug stopt! De lusjes zitten onder het ritsvakje en er is plaats voor 3 pennen. 

Outer zipper pocket
Het ritsvak aan de buitenkant van de dokterstas is ontzettend handig als je even snel iets moet pakken. Bijvoorbeeld je telefoon, je autosleutels, je ziekenhuispas. Het ritsvak zit verstopt achter een flapje in het achterpand van de tas. En daarmee heb je je spullen zo voor het grijpen.
De afmetingen van het vak zijn: 20 cm breed, 15 cm diep.

Outer flap pocket
Het buitenvak met de flap is toch wel het meest authentieke vak voor een dokterstas voor huisartsen. Het vak geeft extra ruimte aan je tas. De flap sluit met 2 magneten die aansluiten op de zak. Het is niet mogelijk de buitenvak met flap te ontwerpen in onze 3D Design Tool, maar je moet ervan uitgaan dat de zak in dezelfde kleur komt als de body van je dokterstas en de flap in de kleur van de hinge (beugel) of body.
De afmetingen van het vak zijn: 12 cm hoog, 20 cm breed, 3 cm diep.

Organizer
De Organizer (uitneembare vakverdeling) is als het ware een bakje in jouw tas. Een uitneembare organizer die ervoor zorgt dat al jouw spullen netjes op zijn plaats blijven zitten. De Organizer is gemaakt van leer en je kan kiezen uit licht bruin en zwart. Afhankelijk van de kleuren van de buitenkant van jouw prachtige dokterstas.
De Organizer bestaat uit 1 lang vak en 3 kleine vakjes en is er voor de Midi en Original.
De afmetingen zijn:
Original: 34x22x9 cm hoog, lang vak 34 x 11cm, kleine vakjes 11x11cm.
Midi: 36 x 14 x 11 cm hoog, lang vak 36 x 7, kleine vakjes, 7 x 12 cm.

Zipper Pouch
De VanVeer Zipper Pouch is op zijn zachts gezegd een ware musthave. Een mini tasje voor je bloeddrukmeter, doptone en we hebben nu ook een speciale Zipper Pouch voor je stethoscoop! De afmetingen zijn: 17 x 7 x 15 cm hoog. Afmetingen van de Zipper Pouch XL: 24 x 8 x 13 cm hoog.

Ontwerp je eigen Zipper Pouch hier!

Welke vakken raad je aan voor mijn dokterstas?

Zo, dat zijn een heleboel vakken op een rij en ik kan me voorstellen dat het je een beetje duizelt! Daarom vertellen ik je welke vakken een musthave zijn, dan kan je die alvast aan jouw custom dokterstas toevoegen:

 1. Laptop compartment
  Het laptopvak is ontzettend handig om jouw laptop in te vervoeren en als vak te gebruiken voor papieren. Een multifunctioneel vak dus!
 2. Two side pockets
  Deze zijvakjes geven je op een hele simpele manier extra opbergruimte, deze mogen dus niet ontbreken in jouw dokterstas
 3. Organizer
  Deze uitneembare vakverdeling is vooral ontzettend handig in de Original. De Original wordt vooral gebruikt als verlostas of visitetas voor huisartsen. En je snapt dat het mega belangrijk is alles mooi op zijn plek te houden. 

Deze drie compartimenten zijn zonder problemen met elkaar te combineren en maken jouw tas gelijk heel bruikbaar en compleet. 
Naast deze drie vakken wordt er ook nog vaak gekozen voor:

 1. Outer zipper pocket
 2. Penholder
 3. Outer flap pocket
 4. Middle zipper compartment

De outer flap pocket blijkt vooral gekozen wordt door huisartsen om aan hun dokterstas toe te voegen en door vroedvrouwen uit België.

!Let op, twijfel je over het toevoegen van een outer flap pocket, bedenk dan dat het voor extra gewicht zorgt. De flap en de zak zijn allebei gemaakt van leer en daarnaast gevoerd. Hierdoor behoudt het vak zijn vorm, maar maakt de tas ook zwaarder. Wil je iets meer ruimte aan je tas toevoegen, zonder het extra gewicht? Kies dan voor een outer zipper pocket!


Ik hoop dat ik het je met deze uitleg en alle toelichting een stukje makkelijker heb gemaakt om custom opties te kiezen die echt bij jou passen. Heb je alsnog vragen, twijfel dan niet en stuur ons een chatbericht of neem contact op door een mail te sturen naar team@vanveer.com.

Klik hier om jouw perfecte dokterstas de ontwerpen met onze 3D-tools. 

Happy choosing!💫

1 comment

Zijn deze dokterstassen ook voor heren?

Peter Potargent September 06, 2022

Leave a comment

All comments are moderated before being published