Dokterstassen voor verloskundigen: zo vind je ‘de ware’

Dokterstassen voor verloskundigen zijn als hydrofiele doeken voor pasgeboren baby’s… Onmisbaar (if you know, you know)! Of het nu gaat om een bevalling, huisbezoek of een dag werken in de praktijk. Als verloskundige moet je altijd goed voorbereid op pad. Ja, ook midden in de nacht!

De juiste dokterstas gaat een hele loopbaan mee (hoeveel bevallingen zouden dat zijn?!). Maar waar moet je allemaal rekening mee houden bij het kopen van een dokterstas? Geen zorgen, wij helpen je een handje.

Zo kies je jouw perfecte dokterstas voor verloskundigen in 4 stappen:

1. Dokterstassen voor verloskundigen: Visitetas of verlostas?

Dat verloskundigen vaak een heleboel meeslepen hoeven we je niet te vertellen… Zoals onze ambassadeur verloskundige zegt: ‘Ook verloskundigen hijgen en puffen wat af!’ De vraag is, waarmee doe je dat? Iedere verloskundige heeft haar (of zijn) eigen spullen en persoonlijke voorkeur om alles te organiseren.

Bedenk eerst waar je jouw dokterstas voor wilt gebruiken. Als verlostas voor tijdens bevallingen? Of als visitetas die je meebrengt naar de praktijk en huisbezoeken?

- VanVeer tip: In ons assortiment dient de Original als verlostas en de Midi als visitetas (die het overigens ook heel goed doet buiten werktijd).

2. Een goede indeling van jouw dokterstas is van levensbelang

Als verloskundige is het (soms letterlijk) van levensbelang dat je snel je spullen paraat hebt. Koop daarom nooit een tas zonder eerst kritisch naar de indeling te kijken.

Bedenk hoe jij het overzicht bewaart. Is dit met zijvakken of misschien met een uitneembare Organizer? We zien dat een Zipper Pouch erg handig is voor losse items zoals de doptone en de bloeddrukmeter.


Vergeet ook niet te checken of jouw laptop in je toekomstige tas past, mocht je deze willen vervoeren.

- VanVeer tip: Lees in deze blog hoe je jouw dokterstas het beste organiseert.

3. Kies een kleur en stijl die écht bij je past

Als verloskundige (oftewel super human!) verdien je een dokterstas die écht bij jou past. Bedenk wie je wilt zijn als verloskundige.

Past een klassiekestoere of juist vrouwelijke uitstraling beter bij je? The sky is the limit. Met je tas mag je jouw unieke persoonlijkheid laten zien!

- VanVeer tip: Neem een kijkje bij de modellen in onze shop. Welke tas spreek je het meest aan? 

4. Zo weet je of je jouw droomtas hebt gevonden

Soms zie een tas en ben je op slag verliefd. Misschien kijk je nog even verder, maar diep van binnen weet je eigenlijk al dat je dé perfecte tas hebt gevonden.

Hoe je dit weet? Uiteindelijk is het simpel… Stel jezelf de volgende vraag: ‘Word ik er blij van?’ Van jouw droomtas gaat je verloskundigenhart sneller kloppen!

- VanVeer tip: Ontwerp de dokterstas van je dromen met ons hier (it’s fun, we promise)!

Wij wensen alle verloskundigen veel succes, maar vooral plezier in de zoektocht naar ‘de ware’ dokterstas!

Loop je vast of vind je het lastig om te kiezen?

Maak een afspraak met Vera voor een Personal Design Session! De meest persoonlijke manier om jouw waanzinnige dokterstas te ontwerpen!

Leave a comment

All comments are moderated before being published