Leer verzorgen: Zo gaat je tas een leven lang mee!

Met de juiste verzorging geniet je levenslang van je leren tas. En laat dat nou precies zijn waar wij naar streven! Duurzame kwaliteitsproducten zijn de beste keuze als we onze voetafdruk op deze planeet willen verkleinen. Goed nieuws: Met een beetje liefde en aandacht gaat een leren tas een leven lang mee.

Hoe verzorg ik mijn leren tas?

Maar hoe pak je dat precies aan? Wij helpen je een handje! We beantwoorden al je vragen over hoe je jouw leren juweeltje in de watten legt. Ready? Met deze praktische blog blijft je leren tas jarenlang in topvorm!

Waarom we gek zijn op leer

Leer van hoogstaande kwaliteit uit Europa staat aan de basis van al onze producten. Leer is sterk, veelzijdig, comfortabel en we love it. Leer is een natuurproduct, wat betekent dat geen huid hetzelfde is. Voor ons maakt dit deel uit van de charme.

Leer krijgt door de jaren heen een authentiekere uitstraling. Leer wordt soepeler en misschien zul je een paar gebruikerssporen of oneffenheden zien verschijnen. Op deze manier krijg jouw tas een persoonlijk touch. Uiteindelijk vertelt iedere tas een eigen verhaal. Net als wij!

Leer kan onwijs mooi verouderen, mits het de juiste liefde en verzorging krijgt. Het belang hiervan kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Sorry (not sorry) als we nu als je moeder klinken… want wie heeft altijd gelijk? Juist! Samen zorgen we ervoor dat je leren tas ook de komende jaren blijft stralen.

How to – Onderhoudsbeurt voor je leren tas in 3 stappen

Echt, als je eenmaal weet wat je te doen staat is het niet moeilijk om je lederwaren mooi te houden. We raden aan om je tas maandelijks een grondige onderhoudsbeurt te geven. Dit kan iets meer of minder zijn, afhankelijk van het weer, het gebruik en (let’s stay realistic) je motivatie.

Met de volgende stappen geef je jouw leren metgezel een fijne opfrisbeurt:

Stap 1: Clean - Reinig

Let’s go! Start met het schoonmaken van de tas met een (vloeibare) leerreiniger die geschikt is voor alle kleuren en soorten leer. Breng de reiniger aan met een zachte doek (bijvoorbeeld van bamboe) en masseer de vloeistof in de tas. Kom je een vlek tegen? Wrijf hier dan (voorzichtig) overheen. Verder in deze blog lees je hoe je enkele specifieke vlekken het beste behandeld.

Aanbevolen producten: TARRAGO UNIVERSAL CLEANER + BAMBU CLOTH APPLICATOR

Stap 2: Nourish - Voed

Laat je tas na de eerste stap even drogen en voedt hem vervolgens met een beschermende créme, bij voorkeur gemaakt met natuurlijke oliën en bijenwas. Besteed extra aandacht aan de handgrepen, hoeken en de plekken die je het meest aanraakt. Een beschermende leercréme houdt het leer mooi en soepel. Een must bij de schoonheidsbehandeling van jouw favoriete tas!

Aanbevolen product: TARRAGO PREMIUM DELICATE CRME

Stap 3: Protect - Bescherm

De laatste stap is het aanbrengen van een impregnerende spray op waterbasis. Spray deze gelijkmatig over het leer en laat de tas vervolgens natuurlijk drogen. De spray beschermt tegen vuil, regen, sneeuw, vlekken en dranken. Je tas zal je dankbaar zijn!

Voor wat extra TLC kun je deze spray ook tussendoor gebruiken, bijvoorbeeld als je met de tas door de regen hebt gelopen.

Aanbevolen product: TARRAGO WATER-BASED PROTECTOR

Leather Care Kit: De beste leerverzorgingsproducten in één set

Een goede onderhoudsbeurt is onmogelijk zonder de juiste producten. Je doet je leren tas een groot plezier met hoogwaardige en natuurlijk producten. Na de nodige trail and error zijn wij verkocht geraakt aan Tarrago. Dit Spaanse merk voorziet ons van de allerbeste natuurlijke producten om onze leren tas(sen) te onderhouden. Wij zijn fan!

De producten van Tarrago zijn te vinden in onze Leather Care Kit. In deze complete verzorgingsset vind je alles wat je nodig hebt om je tas dé perfecte onderhoudsbeurt te geven.

Bestel de complete Leather Care Kit hier.

Onderhoud van leren tassen: Tips & tricks

Handgel (met alcohol)

- Wees voorzichtig met het gebruik van desinfecterende handgel. De alcohol kan je dierbare tas aantasten.

Verzorgingsproducten

- Kies voor geschikte producten om je tas te verzorgen. Gebruik never nooit chemicaliën zoals terpentine, benzine of aceton om vlekken te verwijderen.

Handcrème

- Heb je net handcréme opgedaan? Wacht dan even met het oppakken van je tas om vetvlekken te voorkomen. Let op: gebruik nooit water om vet- of olievlekken te verwijderen.

Verkleuring

-          Het is normaal dat de kleur van leer, door zonlicht en regen, naar verloop van tijd (licht) verandert. Met de juiste verzorging wordt dit proces vertraagd.

Leren tas opbergen

- Wanneer je een leren tas een tijdje niet gebruikt, zorg er dan voor dat je hem goed opbergt. Bewaar de tas op een droge plek, ver van vocht, direct zonlicht en de verwarming. Vermijd plastic tassen, je tas kun je het beste in de (bijgeleverde) stofzak bewaren. Denk eraan om de tas in de juiste pasvorm op te bergen, inclusief de hengsels, om vervorming te voorkomen.

Zo verwijder je vlekken uit je leren tas

Als je jouw tas overal mee naartoe neemt, kan het zomaar gebeuren dat je op een gegeven moment een vlek aantreft. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Hoe eerder je de vlek aanpakt, hoe beter. Lees hier hoe je bepaalde, specifieke vlekken het beste aanpakt.

We adviseren om een reinigingsmethode altijd eerst te testen op een klein gedeelte van de tas, bij voorkeur ergens uit het zicht, bijvoorbeeld aan de onderkant.   

Regendruppels:

- Houd er rekening mee dat leer en water geen beste vrienden zijn. Verwijder opgedroogde regendruppels door zachtjes over het leer te wrijven met een zachte (bamboe) doek.

Water:

- Oeps, je waterfles is opengegaan in je tas! Voordat het water de kans krijgt om te drogen, dep je de tas droog met een schoonmaakdoek. Deppen is hierbij key, zodat je het water niet in het leer wrijft.

Droog een natte leren tas nooit met een föhn, op de verwarming of in direct zonlicht. Laat de tas in plaats daarvan natuurlijk drogen op kamertemperatuur.

Afgegeven kleur:

- Het is niet nodig om je dag te laten verpesten door een kleur die heeft afgegeven op je tas. Een afgegeven kleur, bijvoorbeeld van een spijkerbroek, kan meestal eenvoudig worden verwijderd met een leerreiniger.

Inkt:

- Ai, dit is geen goede zaak en hoe sneller je actie onderneemt hoe beter. We raden aan om een ​​speciaal inktverwijderingsproduct voor leer te gebruiken. Zorg ervoor dat je het gebied daarna met een conditioner behandelt en goed laat drogen. Als de inktvlek te oud of te agressief is, adviseren we  om de tas professioneel te laten reinigen.

Klik hier om de Leather Care Kit te bestellen.

Leave a comment

All comments are moderated before being published