Wat zit er in de dokterstas van Sara Rosser – verloskundige en medeoprichtster van de Born Free Method

1. Hoi Sara! Om maar met de deur in huis te vallen. Wat zit er in jouw VanVeer?

Alles wat ik nodig heb voor een prenatale of post partum bezoek zit in mijn tas! Apparatuur om de vitale functies van de baby en de barende persoon te controleren, een iPad om gegevens in te voeren en ofwel 17 of nul pennen... een middenweg bestaat niet.

2. Hoe is het design van jouw VanVeer tot stand gekomen?

Ik denk dat ik 3 maanden heb besteed aan het ontwerpen van 100 verschillende versies. Maar ik bleef terugkomen bij iets veelzijdigs en eenvoudigs wat ik door zou kunnen geven aan een toekomstige verloskundige met een andere stijl dan ik. De neutrale kleuren die ik uiteindelijk koos zijn misschien veilig, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad.

3. Welk nieuw VanVeer item moet volgens jou absoluut ontwikkeld worden?

Mochten jullie een enorme, verloskundige tas op wieltjes maken voor een zuurstoftank en veel apparatuur, dan verkoop ik mijn ziel aan de duivel om die in mijn collectie te krijgen. Bij wijze van spreken dan

4. Nu even over jou. Als je één ding zou kunnen veranderen aan de verloskunde, wat zou dat zijn?

Eén maar?! Haha! Hier in landelijk Tennessee is verloskunde simpelweg niet duurzaam. De vraag naar verloskundigen voor thuisbevallingen is veel groter dan het aanbod. De situatie is totaal onhoudbaar, want om aan deze behoefte te voldoen wringen we ons iedere keer in allerlei bochten met als gevolg dat we opbranden en er zo nog minder verloskundigen zijn voor de community.

Wat we nodig hebben is een meer toegankelijke opleiding voor student-verloskundigen. Ze moeten eerlijk betaald worden voor hun werk. Please, laten we stoppen met het opofferen van jonge verloskundigen en hen behandelen met het respect en de waardigheid die ze verdienen.

Dat was ongeveer een ding, toch?

5. Je bent medeoprichtster van de Born Free methode. Kun je deze methode in slechts een paar kernwoorden beschrijven?

Soevereiniteit vereist helaas vaak strategie. Dus misschien is BFM "Strategische Soevereiniteit".

6. Wat was jouw drijfveer om de Born Free methode te ontwikkelen?

Dr. Riley (Nathan Riley ambassadeur van VanVeer) en ik zagen bij onze cliënten en volgers een behoefte aan een inside perfectief, met de outside mentaliteit van de geboorte-industrie. We hebben dit programma samengesteld om alle vragen te beantwoorden die we dagelijks binnenkrijgen over risico's, voordelen en alternatieven.

7. Wat is de grootste uitdaging bij het ondernemen van iets onconventioneels?

Oh, mainstream-waanzin geeft ons zowel de energie om te doen wat we doen als dat het ons uitput. Verloskundigen hebben zo’n ontzettend belangrijke rol bij de geboorte, maar toch besteden we zoveel tijd aan het omzeilen van een systeem wat op de eerste plaats nooit is bedacht om aankomende ouders te dienen.

8. Hoe zorg je ervoor dat je blijft genieten van alles wat je doet?

Ik zorg ervoor dat ik het leuk heb, that´s me. Het trucje dat ik daarvoor gebruik, is mezelf goede vragen stellen. Wat is de mooie kant van deze situatie? Wat voor iets goed kan er voorkomen uit iets moeilijks? Hoe kan ik van deze uitdaging een les maken? Een negatieve houding is bij mij meestal het gevolg van mezelf de verkeerde vragen stellen.

9. Is er één ding wat je dag direct beter maakt?

Koffie. Punt.

10. Welke toekomstplannen zijn er nog in de maak?

Zoveel! Ik sta op het punt om een van de meest epic student-verloskundigen ter wereld af te studeren. Ze is echt een cadeautje voor onze gemeenschap.

EN Born Free gaat volgend jaar een cursus genaamd "Keepers" lanceren, speciaal voor verloskundigen die er klaar voor zijn om te werken met hun eigen kracht en autonomie! I can´t wait.

Op Instagram neemt Sara Rosser ons mee bij het doorbreken van de norm van de verloskunde in Tennessee. Volg haar vooral als je dat nog niet doet.

Klik hier om meer te lezen over de Born Free Method en hoe je je kunt inschrijven voor haar online programma voor aanstaande ouders die zich empowered, zelfverzekerd en geïnformeerd willen voelen over hun zwangerschap en bevallingsreis. Aanrader!

Leave a comment

All comments are moderated before being published